Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Våra hästar


 

MADOR- val f 2012, russ ca 129cm. Kom till ridskolan 2016. En mycket snäll, känslig och vaken liten häst. Pigg och framåt ponny som lätt kan bli lite rädd så han vill ha en lugn ryttare som kan bromsa om han råkar hoppa iväg för något läskigt lejon i hörnet. Utbildad LB dressyr och 60cm hoppning. Gillar uteritter. Snäll i all hantering.

 

 

 Mojkan-val f 2012, russ ca 125cm. Kom till ridskolan 2017. Stallets lille buse som har en räv bakom örat. Mycket självsäker och man behöver vara lite bestämd både i ridning och i hanteringen. Bra att ha med sig ett spö i ridningen och trivs bäst med att gå bakom en annan häst på lektionen. Utbildad LC dressyr och 60 cm hoppning. Älskar att bada och doppar gärna hela sig. Testar gärna sin ryttare el skötare så räkna med att vara bestämd.

 

 

 Hamilton- val f 2007, russ ca 132cm. Kom till ridskolan 2012. Världens snällaste ponny. Går inte fortare än vad han måste så det är en fördel att ha med sig ett spö in till ridlektionen. Utbildad LC dressyr och 70cm hoppning. En mycket trygg barnponny. Gillar uteritter och går gärna först. Älskar att bada och doppar gärna hela sig. Snäll i all hantering.

 

 

Duga- sto f 2003, russ ca 127cm. Kom till ridskolan 2008. En pigg och alert liten dam som funkar bäst med en mjuk och lätt hand, börjar man att dra i henne så springer hon iväg. Utbildad LB dressyr och 70cm hoppning. Kan visa sura örat först när man ska fånga in henne men fungerar bra att sköta när man har bundit upp henne i boxen. En snäll liten häst som gillar att rida ut.

Trolle- val f 2009, fjording ca 145cm. Kom till ridskolan 2013. En trygg och självsäker individ. Blir ganska stark och man behöver vara lite bestämd med vägen och tempot. Gillar att hoppa. Utbildad LC dressyr och 80cm hoppning. Går fram överallt och går gärna i täten på uteritter. Tycker om att bada. En utmärkt nybörjar häst för både barn och vuxna. Mycket snäll i all hantering och ridning.

SÖREN-val f 2003, new forest ca 148cm. Kom till ridskolan 2020. En mycket snäll och vänlig ponny som älskar mys och pyssel. Han är en riktig läromästare som har tävlat hoppning upp till Msv nivå i sin ungdom men nu på äldre dar nöjer han sig med lägre höjder. Han kan sina saker så gör ryttaren rätt så gör han rätt. Utbildad LB dressyr och LA hoppning

 PHOENIX- val f 2006, korsning hbl/newforest kom till ridskolan 2010, ca 152cm. En pigg och vaken individ som gillar att hoppa. Är lite tittig och uppmärksam på förändringar. Kan vara lite kaxig mot andra hästar så man bör inte rida för nära någon för då kan det sprätta till. Snäll och okomplicerad i hanteringen men kan bli lite ängslig. Vill gärna ha någon framför sig i skogen. Utbildad LA dressyr och 90cm hoppning.

NALLE-val f 2010, korsning connemara/hbl ca 165cm. Kom till ridskolan 2020. En mycket snäll häst som älskar att bli ompysslad i stallet. Han har tävlat i hoppning med tidigare ägare. Han är en välutbildad häst som kan sina saker. Gör ryttaren rätt så gör Nalle rätt. Han har en lagom framåtbjudning med egen motor. Han är utbildad Msv dressyr och 1.20 hoppning.

 IRIS-sto f 2008 korsning ardenner/fullblod kom till ridskolan 2012. ca 160cm. Snäll och okomplicerad i ridningen, lite lat och trög så man behöver driva igång henne så ta gärna med ett spö till lektionen. LA dressyr & 70cm hoppning. Är en rödhårig dam som har lite integritet, lämpligt att binda upp i gången när man gör i ordning för hon gillar inte att man petar på henne hur som helst. Funkar bra om man ger henne lite tid och lär känna henne i hanteringen. Gillar inte när man spänner sadelgjorden så sätt den väldigt löst inne och spänn försiktigt, gärna i etapper ute. Gillar inte att rida barbacka.

KRASSE- val f 2007, korsning ardenner/hbl kom till ridskolan 2011, ca 165cm. Snäll att rida, en riktig läromästare i dressyren & trivs bäst med en lätt hand & ridning med sits och skänkel. Msv C dressyr vilket innebär att han kan skänkelvikning, öppna, sluta, fattningar från skritt. Hoppning 80cm, hoppar hellre än bra & bangar aldrig. Trivs att rida ut & går gärna först i ledet. Han gillar att bada och tar sig gärna ett dopp. En trygg och självsäker individ. Är väldigt bufflig i hanteringen och märker snabbt om han kan stövla iväg till foderkammaren och ta sig en bit mat därför behöver man vara lite bestämd där så han inte bara nonchalerar sin skötare. En äkta ögontjänare. Ha gärna ett spö med i ridningen.

KINGEN- val f 2012, hbl ca 175cm. Kom till ridskolan 2017. En snäll och självsäker individ, kan vara lite seg ibland så det är inte fel att ta hjälp av ett spö och sporrar för att komma igång. Han gillar att hoppa så där brukar han vakna till och bli lite på hugget. Utbildad LB dressyr och 1m hoppning

BILLY- val f 2007, connemara ca 145cm. Kom till ridskolan 2013. En mycket känslig och vänlig individ, en liten Nasse. Jättesnäll i all hantering. Är väldigt blyg för publiken och kan bli rädd vid läktaren, ryttaren behöver då vara lugn och rida vidare, det gör så att han känner sig trygg. Utbildad LB dressyr och 90cm hoppning. Han älskar uteritter och bad och går fram överallt bara han känner förtroende för sin ryttare.

LUCKY- val f 2001, korsning. Kom till ridskolan 2007, ca 165cm. Mkt snäll både i hantering & i ridningen på banan. Lugn och lat, gör inte mer än vad han måste så man behöver jobba för att få igång honom. Ta gärna med ett långt spö till ridpasset. Utbildad LA dressyr och 80cm hoppning, hoppar snällt och villigt. Trygg häst. Vill inte rida ut själv och kan vara rädd för kossor och andra farliga ting i naturen. Går gärna med på barnlektioner och trivs som förvuxen ponny. Tycker om att bada.

Uppdaterad: 28 APR 2020 13:13 Skribent: Sara Karlsson
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Tingsryds Rid O KK - Ridsport
Mårslycke 21
36291 Tingsryd

Kontakt:
Tel: 047710480
E-post: This is a mailto link

Se all info