Hoppa till sidans innehåll

Våra hästar


 

MADOR

 

Mador- val f 2012, russ ca 129cm. Kom till ridskolan 2016. En mycket snäll, känslig och vaken liten häst. Pigg och framåt ponny som lätt kan bli lite rädd så han vill ha en lugn ryttare som kan bromsa om han råkar hoppa iväg för något läskigt lejon i hörnet. Utbildad LB dressyr och 60cm hoppning. Gillar uteritter. Snäll i all hantering.

 

 

 MOJKAN

 

Mojkan-val f 2012, russ ca 125cm. Kom till ridskolan 2017. Stallets lille buse som har en räv bakom örat. Mycket självsäker och man behöver vara lite bestämd både i ridning och i hanteringen. Bra att ha med sig ett spö i ridningen och trivs bäst med att gå bakom en annan häst på lektionen. Utbildad LC dressyr och 60 cm hoppning. Älskar att bada och doppar gärna hela sig. Testar gärna sin ryttare el skötare så räkna med att vara bestämd.

 

 

 HAMILTON

 

Hamilton- val f 2007, russ ca 132cm. Kom till ridskolan 2012. Världens snällaste ponny. Går inte fortare än vad han måste så det är en fördel att ha med sig ett spö in till ridlektionen. Utbildad LC dressyr och 70cm hoppning. En mycket trygg barnponny. Gillar uteritter och går gärna först. Älskar att bada och doppar gärna hela sig. Snäll i all hantering.

 

 

 DUGA

 

Duga- sto f 2003, russ ca 127cm. Kom till ridskolan 2008. En pigg och alert liten dam som funkar bäst med en mjuk och lätt hand, börjar man att dra i henne så springer hon iväg. Utbildad LB dressyr och 70cm hoppning. Kan visa sura örat först när man ska fånga in henne men fungerar bra att sköta när man har bundit upp henne i boxen. En snäll liten häst som gillar att rida ut.

 

 

 HECTOR

 

Hector- val f 2010, korsningsponny ca 138cm. Kom till ridskolan 2015. En nyfiken kille som är supersnäll i all hantering. Gillar att hoppa och har mycket energi. Testar gärna sin ryttare i ridningen med ett och annat hyss så han kräver en ganska bestämd ryttare. Även om han är pigg så passar det bra att ha ett spö att hålla i vid ridning. Utbildad LB dressyr och 80cm hoppning. Gillar uteritter. 

 

 

 LASSE

 

Lasse- val f 2000, fjording ca 140cm. Kom till ridskolan 2007. En mycket snäll häst både i ridningen och i hanteringen. Är en stjärna att lära sig att galoppera på. Kan ibland vara lite stark och vilja gå sina egna vägar så man behöver vara lite bestämd och tydlig med sin linje. Pigg och framåt. Gillar att hoppa små hinder, inte över 50cm, utbildad LC dressyr. En mycket bra nybörjar häst både för barn och vuxna. Älskar att rida i skogen och går gärna först. Gillar att bada. Han kan vara livrädd för jackor och fladdrande saker som plastpåsar så se till att ordna med klädseln innan uppsittning.

 

 

 TROLLE

 

Trolle- val f 2009, fjording ca 145cm. Kom till ridskolan 2013. En trygg och självsäker individ. Blir ganska stark och man behöver vara lite bestämd med vägen och tempot. Gillar att hoppa. Utbildad LC dressyr och 80cm hoppning. Går fram överallt och går gärna i täten på uteritter. Tycker om att bada. En utmärkt nybörjar häst för både barn och vuxna. Mycket snäll i all hantering och ridning.

 

 PHOENIX

 

Phoenix- val f 2006, korsning hbl/newforest kom till ridskolan 2010, ca 152cm. En pigg och vaken individ som gillar att hoppa. Är lite tittig och uppmärksam på förändringar. Kan vara lite kaxig mot andra hästar så man bör inte rida för nära någon för då kan det sprätta till. Snäll och okomplicerad i hanteringen men kan bli lite ängslig. Vill gärna ha någon framför sig i skogen. Utbildad LA dressyr och 90cm hoppning.

 

Uppdaterad: 28 APR 2020 13:13 Skribent: Sara Karlsson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Tingsryds Rid O KK - Ridsport
Mårslycke 21
36291 Tingsryd

Kontakt:
Tel: 047710480
E-post: This is a mailto link

Se all info