Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Klubbaktiviteter


Glöm inte anmäla er! (Vi i Tingsryd har ju nu Kalmar som hemmabana så detta gäller oss med) För att fira segern i Ponnyleague och samtidigt rivstarta säsongen bjuder Kalmartravet och Kalmar Ponnytravare in alla som tävlar för Kalmartravet till gemensam Ponnyleaguefest och Kick Off. Plats: Nöjeshuset Emmaboda. Datum/Tid: 2 april samling utanför 15.45. Aktivitet: Gokart + mat, kaffe och kaka. Anmälan senast: Fredag den 25/3-2016, anmälan görs till This is a mailto link ange namn och eventuella allergier. Ange om du som vuxen vill köra gokart och äta eller endast någotdera. Betalas på plats. Pris: Alla aktiva kuskar bjuds 250 kr för både gokart & mat för medföljande 100 kr för endast mat för medföljande Kontaktperson: Caroline Svensson telefon 070-921 16 06 Varmt Välkomna ...........................

 

 

 

Championutdelning för Ponnytravarna i Tingsryd!

 

 Travsäsongen 2012 är avklarad för våra duktiga och framgångsrika ponnytravare i Tingsryd!

 Ett 50-tal traventusiaster unga som gamla samlades på TingsrydTravet för att hylla årets bästa ponnytravkuskar och hästar. Vinnande kuskar o hästar prisades med fina glaspjäser, vinnartavlor, västar,  täcken och blomster.

 Under året har dessa  kuskar tillsammans med sin ponnies gjort 512 starter, av dessa  har hela 286 starter resulterat i pallplaceringar. Snacka om att  konkurensen för att bli champion i klubben är hård. Ponnytravet i Tingsryd  har ett mycket framgångsrik team.

 Vinnare av titeln årets bästa kusk blev Olivia Ahlgren, hon kör shetlandstravare och har med sina ponnies vunnit flest segrar detta år. Kajsa Lindsjö vann denna titeln för russtravarna. 

I kategorin bästa häst 2012 vann Fanny Henriksson´s russtravare Marta II i en mycket jämn och hård konkurens. Andra och tredje placeringar i dessa kategorier plockades hem av Amanada Gustavsson, Hanna Johansson, Elinor Gustavsson, Emelie Borg och Rebecca Hjalmarsson. Pris delades även ut till Vanessa Hjelm och Ellen Sandin som var årets kuskdebutanter, dessa båda tjejer har nu börjat sin karriär inom ponnytravsporten. 

 

             

 

     

 

 

 

Travcamp på TingsrydTravet!

 

  Solen visade sig från sin bästa sida när ett glatt gäng på 18 träningssugna ponnykuskar selade ut sina hästar den första dagen av två på TravCamp 2012. 
Tirks ponnytravare hade fått förmånen att bli filmande av Lotti Ekberg och hennes team, de gör en reklam film/musikvideo till Tingsryds Kommun där det handlar mycket om häst!
Eftermiddagens träningspass genomfördes därför i snygga tävlingdressar för att det skulle se riktigt proffsigt ut, och det gjorde de också riktigt snyggt! Håll utkik när filmen kommer där är ponnytravarna med.
AnnSofie Nilsson från Väckelsång som är B-tränare och hästmassör hade en föreläsning och visade hur man själv kan massera sin ponny.

Nära och kära slöt upp framåt kvällen när det serverades grillat, de deltagarna som valde att stanna kvar för övernattning var trötta men förhoppningsvis nöjda och mätta efter en härligt dag tillsammans.

Efter en god natts sömn....som tillbringades i kuskrum och inskrivningen, serverades det frukost till hästar och tjejer. Medan maten fick smälta en stund pratade Yvonne Storm om dagens tränings upplägg, hon tipsade även om lite utrustning och det fanns möjlighet att få prova ny utselningsutrusning om man ville.
Några av deltagarna valde att byta häst med varandra, en kul grej för att testa hur det känns att köra kompisens ponny.
Efter dagens träningspass fick hästarna en välbehövlig dusch och vila. Städning stod på schemat och alla var jätteduktiga på att hjälpa till. Innan vi avslutade behövdes det fyllas på lite i magarna även på oss tvåbenta, grillad korv med bröd och fika stod på menyn.
Avslutningvis vill jag passa på att påminna er alla om vilka fantastiskt duktiga kuskar/tjejer vi har i vår klubb,- tjejer ni är underbara! 
Tack, till alla som kunde hjälpa till och hoppas vi kan göra om detta vid ett senare tillfälle. // Pia

     

 

     

 

     

 

     

 

     

 

     

 

     

 

 

 

 

 

Tacokväll på Riverside!

Det blev en riktigt lyckad kväll på restaurang Riverside, anordnat av ponnytravarnas festkommité. Många i klubben kom, vilket gör det extra roligt.

Mellan den goda maten och en fantastisk annanaspaj med glass till kaffet, blev det lottförsäljning och en del lekar. Överskottet från lott försäljningen, gick såklart till travklubben.

Varje bord blev indelat i lag, och fick hitta på ett lag namn. Det var tävlingar med allt från vem som kunde äta kaka, och vissla först, till knep och knåp som skulle lösas.

När det spännande resultatet äntligen avslöjades, blev det vinnande laget :Hönshjärnorna! Vem hade trott det när de hörde lagnamnet?

Tack festkommtén för en väl anordnad, trevlig och jättekul kväll!

 

          

          

        

 Det vinnande laget, hönshjärnorna: Fanny Henriksson, Alexandra Henriksson, Urban Ahlgren, Pia Anderzon, Bo-Inge Svensson, Mia Henriksson, Jessica & Rebecca Hjalmarsson.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 


 

 

 

 

 


 

 

 

 Uppdaterad: 08 JUN 2016 07:24 Skribent: Monica Edberg

Tingsryds Rid & Körklubb

Mårslycke 21

362 91 Tingsryd

Kansli

Monica

070-633 18 08

This is a mailto link

Ridskolan 

Vi ser gärna att kommunikationen går via mail

This is a mailto link

This is a mailto link

This is a mailto link 

This is a mailto link

Swish 123 363 58 36

 

 f_logo

Våra Sponsorer

borjes tingsryd

 

V-Plast_

hastak nya log


Swedbank

 

nelsongarden_green

Logo Ronneby Maskinaffär

Edbergs-Transport-logo

 

Korpalycke logga

LBC logga

logo rolf eriksson

 

 

linderLogo1

Logga JGALogga JGA

Logga JGAlogga kommunen

holtab

BJS-logga-nummer (2)

Liljegrens logga med nr

 

agria_djurforsakring_200

autoverkstaden-logoautoverkstaden-logo

Logga JGA

 

Carlqvist Bil AB

G.Gustavssons åkeri i Vislanda

Orraryds Gård

 

 

 

Postadress:
Tingsryds Rid O KK - Ridsport
Mårslycke 21
36291 Tingsryd

Kontakt:
Tel: 047710480
E-post: This is a mailto link

Se all info