Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


Måndag den 24 oktober kommer kansliet och växeln att hållas stängda, med anledning av att Ridsportforum 2016 arrangeras i helgen. Kansliets personal deltar och är därför lediga på måndag. Växeln öppnar som vanligt på tisdag morgon klockan 09.00. 
 
Vi är bäst tillsammans var den starka känslan som lever kvar efter årets Ridsportforum som avslutades på söndagseftermiddagen. Den som inte var på plats kunde följa föreläsningar och diskussioner på webb-TV.
 
Nu är det klart vilka åtta ekipage som får rida finalen i Prins Carl Philips under Sweden international Horse Show i Friends Arena 24-27 november. Sista kvalet reds hos Sydslättens RF i dag söndag.
 
Världscuppremiär i Odense, Danmark, i FEI World Cup. Det smakar smörrebröd för svensk del. Två svenska ryttare på topplaceringar. Tinne Vilhelmson Silfvén med Paridon Magi, tvåa och Rose Mathisen trea med Zuidenwind.
 
Det blev ett nedslag var för Peder Fredricson och Henrik von Eckermann vid Longinges FEI World Cup i Helsingfors med H&M Flip´s Little Sparrow respektive Mary Lou 194.
 
Helena Persson försökte verkligen vinna Grand Prix-hoppningen i Odense med Bonzai H. Nu räckte det till en andraplats efter norskan Marit H Skollerud med Nicole.
 
Med anledning av allmän debatt gällande ridning och hästens form vill Svenska Ridsportförbundet lämna följande kommentar:
 
Sara Algotsson Ostholt och Coughar avslutade unghäst-VM i Le Lion d´Angers, Frankrike med en felfri banhoppning.
 
Sophie Fleming Tärnström och Schumi klättrade i Grand Prix, kür, i Helsingfors. Det blev en fin andraplats. Sophie var knappt slagen av hemmaryttaren Henri Ruoste. Spohie inledde med en fjärdeplats i torsdagens Grand Prix.
 
Stephanie Holmén har ingen respekt för de äldre svenska ryttarna. I Odense, Danmark var hon bästa svensk i fredagens tidshoppning på 150-höjder med Cash In. Rolf-Göran Bengtsson Unita Ask var sexa i samma klass.
 
Starka spänningsfält, heta diskussioner, spännande framtidsfrågor och givande möten. I helgen träffas 200 ridsportare under två dagar för att diskutera ridsportens framtid. Det är dags för Ridsportforum i Västerås. 
 
Landslagsledningen i distansritt bjuder in till en träff på Strömsholm 11 december 2016.
 
Svensk hoppning satsar framåt. Ny förbundskapten för landslaget i hoppning blir Henrik Ankarcrona, 37 år, från Harlösa.
 
Hästen har satt sina hovavtryck i politiken. Sju av tio politiker är intresserade av hästen och dess betydelsen för samhället.
 
En svensk ponny har lämnat ett positivt prov för otillåten medicinering vid tävling. Provet togs på en hopptävling i april 2016 och visar att ponnyn vid tävlingstillfället hade en otillåten substans i kroppen.
 

 Tingsryds Rid&Körklubb

Mårslycke 21

362 91 Tingsryd

Kansli 0477-10480

This is a mailto link

Ridskolan 0477-318 40

This is a mailto link


 f_logo

Våra Sponsorer

borjes tingsryd

 

V-Plast_

hastak nya log


Swedbank

 

nelsongarden_green

Logo Ronneby Maskinaffär

Edbergs-Transport-logo

 

Korpalycke logga

LBC logga

logo rolf eriksson

 

 

linderLogo1

Logga JGALogga JGA

Logga JGAlogga kommunen

holtab

BJS-logga-nummer (2)

Liljegrens logga med nr

 

agria_djurforsakring_200

autoverkstaden-logoautoverkstaden-logo

Logga JGA

 

Carlqvist Bil AB

G.Gustavssons åkeri i Vislanda

Karlssons Hovvård

Mojes Hovslageri

Orraryds Gård

Horserail Scandinavia AB

RW Försäljning

 

 

Filtrera nyheter

Postadress:
Tingsryds Rid O KK - Ridsport
Mårslycke 21
36291 Tingsryd

Kontakt:
Tel: 0477-10480, +4672-5578899
Fax: 0477-55131
E-post: This is a mailto link

Se all info